Trojice odchovanců ukončila kariéru

05.05.2023 10:14
Obránce Alois Strachoň, který byl většinu své dlouholetou kariéru věrný svému mateřskému klubu Táty mrskoši skončil s profesionální hráčskou kariéru. Po sezoně číslo 65 dstal šanci zúročit své hráčské umění v zahraničí. Ve svých 35 letech uzavřel v závěru března 2022 smlouvu se španělským klubem Atletico Kilogramo. Zájem o tohoto hráče neustal ani v jeho ještě pokročilejším věku. Ve 37 letech podepsal novou smlouvu s týmem KS Kłodnica Gliwice, kde se také jeho sportovní cesta nyní uzavřela.
 
S fotbalem skončil také další odchovanec Táty mrskočů Oldřich Remiš. Tento  obránce stačil po svém přeřazení z dorostu odehrát za mateřský klub pouhé dva přátelské zápasy, ve kterých ale vstřelil jeden gól. Pak jeho další profesonální kariéra zamířila do portuglského klubu SPOR BUBA. V lednu 2023 se vrátil do tuzemských soutěží v dresu týmu FK JEDLE VEDLE.
 
Na soupiskách fotbalových týmů už nebude figurovat ani jméno útočníka Laurenze Werchnera-Meyera. Ten byl povolán z dorostenecké akademie v 18 letech a tři roky pak sbíral zkušenosti převážně v B-týmu dospělých. V dresu mateřského klubu vstřelil 17 branek v přátelských utkáních. V březnu 2023 byl trejdován do portugalského týmu Leões de Portugal, ten o jeho další služby pozbyl zájmu.